Det går till så att jag bakar i mitt bageri, packar två bröd av de jag anmält att jag vill tävla med och packar det ena i ett annonymt paket meddans det andra lägger jag i den vanliga försäljningsförpackningen jag brukar ha. Sen ser jag till att komma så fort det går till Umeå (med flyg gick fortast) och lämnar in på eftermiddagen till tävlingsledningen. Sedan testar en panel bestående av 4-5 deltagare i varje grupp för de olika tävlingsbidragen: bröd, sylt/saft, mejeri, chark mm. Jag tävlade i tre klasser; råg-, vete-, smaksattbröd och vann bronsmedalj i veteklassen med mitt bröd ”Livboj” som är på Lantvetemjöl (öland) och rostat krossat korn. Det är många som deltar av små mathantverksbagerier i hela norden och jag är jättestolt att få bronsmedalj för mitt bröd, så roligt och uppskattat. Sen är det intressant att vara med på utvärderingen efteråt där vi pratar om olika bröd och får tips och ideer hur man kan utveckla sitt kunnande.
måndag 31 oktober 2016
SM i Mathantverk 2016 Umeå, brons!
Det går till så att jag bakar i mitt bageri, packar två bröd av de jag anmält att jag vill tävla med och packar det ena i ett annonymt paket meddans det andra lägger jag i den vanliga försäljningsförpackningen jag brukar ha. Sen ser jag till att komma så fort det går till Umeå (med flyg gick fortast) och lämnar in på eftermiddagen till tävlingsledningen. Sedan testar en panel bestående av 4-5 deltagare i varje grupp för de olika tävlingsbidragen: bröd, sylt/saft, mejeri, chark mm. Jag tävlade i tre klasser; råg-, vete-, smaksattbröd och vann bronsmedalj i veteklassen med mitt bröd ”Livboj” som är på Lantvetemjöl (öland) och rostat krossat korn. Det är många som deltar av små mathantverksbagerier i hela norden och jag är jättestolt att få bronsmedalj för mitt bröd, så roligt och uppskattat. Sen är det intressant att vara med på utvärderingen efteråt där vi pratar om olika bröd och får tips och ideer hur man kan utveckla sitt kunnande.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar