måndag 19 mars 2012
vårfunderingar
Nu blåser det nordan på utsidan och våren är på vippen att titta fram. Jag skall iväg och hämta mer förpackningar i Kungälv så jag har påsar och kassar inför påsken och senare med förståss. Det finns lite getost från Sommarhagens gårsdsmejeri och sylt från Lekanders - härlig kombination till lite surdegsbröd. Nästa vecka har jag även fått in mer mjöl - har ju konsumentförpackningar med Lögens Kvarns fina kravmärkta mjöl och från Wästgötarna finns det flingor: Spelt/Dinkel, råg, fullkorns Emmer och hela kärnor Emmer.
Degarna blir satta och jag bakar speltbröd även på onsdag nu. Har börjat med ett ljusare bröd med hel Emmerkärna och lite pumpakärnorn i - trevligt med lite tugg i det ljusa brödet.
I slutet av mars så har jag stängt från torsdag - lördag 29-31 mars, passar på att åka skidor innan det blir för intensivt i bageriet inför min högsäsong - sommaren.
I påsk har jag öppet kl 9-14 skärtorsdag till påskafton. Påskdagen och annandagPåsk stängt. Sen kör vi på som vanligt onsdag till lördag fram till skolorna stänger - då öppnar jag även tisdagar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar