Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

söndag 17 december 2017

Snart jul

Decembermånad 2017, det är sista veckorna på året och vi har öppet fram till dan innan nyårsafton. Sen håller vi stängt hela januari 2018. Det har varit ett fantastiskt år och nu har vi passerat två-årsgränsen för "nya bageriet" och 8-års gränsen för surdegsbageriet som sådant. Nu stoltserar bageriet med två guldmedaljer, en silvermedalj och en bronsmedalj i SM i Mathantverk, blivit certifierad mathantverkare via Eldrimner. Fått Margaretapriset och får stolt sätta upp WhiteGuide-skylt vid dörren, premierad av SlowFood. Vilken resa! Tack alla kunder och all stöttning, support under dessa åren och jag hoppas det blir många år till. Nu skall vi bara baka lite inför julen; vörtbröd, lussekatter, fruktkaka mm och lite kransekaga till nyår. Sen tar vi en paus och degar lite, ändrar om lite i kafédelen och tar nya tag i februari igen. Välkomna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar