tisdag 31 juli 2012
Ni missade väl inte sommarprataren den 14 juli?
Detta är en bagare som överensstämmer med min filosofi om brödbak och surdeg, kvalitet och hantverk:
Sébastien Boudet
En av surdegens främsta förespråkare i Sverige. Utbildad konditor som efter flytten till Sverige började baka med surdeg i frustration över det tråkiga svenska brödet. Enligt denne franske bagarson är allt som behövs för det perfekta brödet: bra mjöl, vatten, havssalt – och kärlek. Grundade bageriet Petite France, som tre år i rad utsågs till bästa café i Stockholm. Idag passionerad bakbloggare och ambassadör för det äkta brödet. Favoritbakverket är varken makroner eller croissanter utan en svensk klassiker: Le Kanelbulle.
– Surdegsbröd är mitt liv, mitt sätt att berätta min historia, vem jag är och vad jag älskar. Mitt Sommar ska bland annat handla om varför varje limpa jag bakar har sin egen själ.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=5127848
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar