måndag 28 maj 2012
Nästan sommar
Nu är maj snart över - svisch sa det.
Och juni kommer med ljuvlig sommar.
En av sommarpunkterna är SillensDag den 6 juni på Klädesholmen - jag kommer att stå där i år med och ha lite blandade brödsorter/knäckebröd till försäljning. Det är den enda marknaden vi är med på och den är väldigt trevlig, dock är den mittiveckan och inte i en långhelg så vi får se hur det inverkar på besöksantalet, håll nu tummarna att det blir fint väder bara.
Från och med 12 juni kommer vi att ha sommaröppettider: tisdag-fredag 9-18 och lördag 9-14. Jag laddar med min sommarpersonal och det skall bli riktigt roligt att "knö" med lite fler i bageriet igen. Utbudet blir ljusa till grova surdegsbröd med riktigt bra mjöl från min lilla kvarn i Lysekil, så kul att kunna stoltsera med närproducerat kravmärkt, ekologiskt mjöl. Lögens Kvarn har lyckats bra med att odla de gamla kultursorterna och det ger resultat i bröden, bra råvaror hela vägen ger goda bröd. Emmer och svedejrågen köper jag från Wästgötarna som även de har väldigt bra mjöl, ekologiskt och kravmärkt och kommer från Trollhättan/Vänersborg. Övriga råvaror kommer med lastbil samordnat till min glädje med både varor från KungMarkatta och Biofood i samma transport, med bland, annat oraffinerat havssalt som är det enda salt jag använder i bageriet.
Nä, nu är det dags för surdegspyssel och att lassa in 200 kg mjöl ur bilen till veckans bak, både bröd och muskler blir det - friskvård i dubbel bemärkelse.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar