Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

måndag 12 juli 2010

Sommarbaktankar

Kört till Lögens Kvarn i Lysekil denna vackra varma sommardag, och återvänt med 25 säckar mjöl i olika varianter. 27 grader varmt, husvagnar, lastbilar, husbilar - alla är ute och kör, med min tunga last är det bäst att ta det försiktigt. Nu är det ny vecka och det blir knäckebrödsbak och degsättning i morgon. Har varit nere vid bryggan nu på kvällen och badat: 22 grader i vattnet - nästan inga maneter, så härligt. Livet är gott, och gott bröd blir det med mitt nyinförskaffade mjöl. Dega på ni...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar