Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

fredag 9 juli 2010

slut på mjölet

Oj då, jag som tyckte mjölet skulle räcka ända till söndagen och nu inser jag att det blir inget söndagsöppet denna den 11 juli för det finns inget att baka med. Det är tyvärr den krassa verkligheten, det har varit en intensiv vecka och jag har bakat mycket mer än jag räknat med, nu har Tjörns befolkning ökat till det dubbla minst och det har jag fått märka av till det positiva. Det blir en tur till Lysekil på måndag och bunkra upp med några veckors bakranson igen. Så jag ber om ursäkt för alla ni som tänkt besöka mej och köpa bröd på söndagsförmiddagen för det blir inget bröd denna söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar