Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

onsdag 24 mars 2010

ny inspiration

det har jag fått efter min kurs med surdegsbak i Hunnebostrand. Trevligt sällskap, fantastiskt bageri med sin vedeldade stenugn, bra lärare och mycket intryck. Det är alltid berikande att träffa andra med samma intresse och diskutera olika metoder/tillvägagångssätt på surdegsbak, har nu vänt hemmåt med mycket ideer och inspiration. Fast de vanliga rågbröden som jag bakar kommer att jag fortsätta med och sedan testa lite olika nya sorter - lite ljusare bröd lite mer levain-varianter. Till Påsk tänkte jag ha ett kryddigare bröd till sillen och min fruktkaka såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar