Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

fredag 4 november 2011

Novemberbak

Nu lägrar sig mörkret över ön, och jag bakar på, kommer när det är mörkt, lämnar bageriet när det är mörkt. Men jag har mina härliga fönster med utsikt både åt havet och bergen så jag klarar mej rätt bra. Har öppet nu på Allhelgonalördagen och ser fram emot en trevlig lördag som vanligt. Många roliga möten och brödprat. Just nu har jag lite dåligt med mjöl i småpåsar men på måndag 7 november går bilen till Lysekil och då kommer jag att ha fullt i hyllorna igen ett tag frammåt, får även tillskott med mjöl från Västgötarna med främst emmer och speltflingor. Det är fler och fler som upptäcker att jag har bra mjöl till försäljning så det är en bra efterfrågan på annorlunda mjölsorter som är kravodlade, ingen kadmium här inte...
Det går även att få lite surdegsgrund om man vill ha. Den 23 november har jag stängt igen för då är jag på kurs på Printz bageri i Stallarholmanrna med andra surdegar. Det blir kanske lite inspiration för julbak mm. Hopp och hej nu skall jag snart iväg och baka igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar