Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

tisdag 4 oktober 2011

Bageriet fyller 2 år

Nu när bageriet öppnar efter semesterstängt i september, är det två år sen jag startade bageriet här i Aröd. Så det blir väl en och annan bulle för de kunder som kommer tittar in denna veckan. Det har varit så kul och ÄR kul, helt fantastiskt och att folk hittar till mitt lilla bageri ute i "ingenstans" på en "pytteliten ö". Och att det går att ha öppet året om och leva på det. Jag surfar på surdegsvågen, det blir bara fler och fler upptäcker hur gott det är med riktigt bröd bakat så man mår bra av det. Jag är stolt över att få använda mjöl från LögensKvarn i Lysekil, kravmärkt, närodlat och ger bra bakresultat. Härligt med den goa responsen jag får av folk som kommer in och handlar.
Nu sätter jag igång med bakningen igen och det jäser för fullt nu, skall ha ett äppelbröd med lite råg/spelt och frön i, annars blir sortimentet som det varit med råg, frukt/nöt, kumminbröd med svedjeråg/lantvete, ljusa Aröd och lite blandat däremellan. Bullar blir det med vanilj och kanel, men även kanske äpplebulle nu på hösten.
Nästa vecka har jag stängt på onsdagen (12 oktober) då jag är iväg på lite inspiration och utbildning uppe i Värmland (har pratat med Chefen som sa att det gick bra). Det skall bli intressant att se hur andra bakar och få lite input.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar