Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

söndag 14 augusti 2011

Snart höst


ja, nu blir det lite kyligare på morgonen, vackra augustikvällar med mareld och tjock dagg i gräsmattan. Vi lugnar ner oss lite i bageriet och mina sommarjobbare sprider ut sig över europa eller börjar plugga igen, tack för ni slitigt tidiga mornar till sena kvällar allihop. Jag är stolt och glad för jag fick leverera surdegsbaguetter till TV4-Mitt Köks restaurang när de var i Lysekil på sin Sverigeresa. Körde upp till Gullmarsstrand på lördagskvällen och det var fantastiskt, både responsen och maten de lagade - fick lukta på de specialutvalda vinerna för jag körde 7 mil hemmåt i natten senare (och hade, praktiskt som jag är, hämtat 15 säckar mjöl på LögensKvarn på samma gång).
Fredag 19 och lördag 20 augusti, den stora helgen på Tjörn - TjörnRunthelgen - har jag tyvärr stängt. Kören jag är med i (Onsdagskören) åker till BallerupMusikfestival och jag väljer kören denna gång - har ju bakat bröd hela långa sommaren...
Sen tar jag semester hela september då Tjörn blir en "vanlig ö" när alla sommarboende har flyttat hem till sina resp. ordinarie hem igen: stängt fr o m 4 sept och öppnar igen onsdagen 5 oktober.
Hopp o hej - nu skall jag iväg och väcka degarna till liv igen. LottaInga kommentarer:

Skicka en kommentar