Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

måndag 6 juni 2011

Marknad på SillensDag - Klädesholmen


Ja, nu har årets höjdpunkt varit. Marknaden på Klädesholmen den 6 juni. Jag och mitt fantastiska team av duktiga ungdomar: Mattias, Kristin och Isabel, fixade med brödbak, degar, packning av bröd i backar, bilkörning, städning och inte minst sälja bröd med kompetens. Vi bakade sju olika sorters bröd till denna marknad: Råg, Valnötråg, Spelt, Emmer, Aröd o Tolleby,(:två ljusa surdegsbröd med lokala namn), Frukt/nöt-Danskt, lite baugetter och "vårt dagliga bröd". Mycket bröd blev det... och kul för allt tog slut. (Det är ju värsta skräcken att bli stående med berg av bröd när marknaden är över). Som vanligt snodde jag trädgårdsborden och partytältet hemma, lite lastpallar för brödbackarna och pallen från köket, så var den "marknadsboden" fixad (lite som att leka affär när man var liten ute på nån ö i havet, lite vrakvedsplankor, några stenar,snäckor o skräp, så var affären fixad). Det uppskattas att göra bröd utan socker/sirap, och det är otroligt kul att få sån härlig respons när folk provsmakar och pratar bröd.
Nu har jag vilat lite, skall sätta degar för veckan, fixa med lite papper, prata med Lögens Kvarn om mer malning av mjöl, för mitt förråd börjar ta slut, med mera med mera. Nu börjar sommaren! Sönerna har badat och "trillat i" med kläderna på - ett bra tecken, min mamma och syster fixar i grönsakslandet så allt är under kontroll, jag bara bakar och bakar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar