Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

onsdag 24 mars 2010

ny inspiration

det har jag fått efter min kurs med surdegsbak i Hunnebostrand. Trevligt sällskap, fantastiskt bageri med sin vedeldade stenugn, bra lärare och mycket intryck. Det är alltid berikande att träffa andra med samma intresse och diskutera olika metoder/tillvägagångssätt på surdegsbak, har nu vänt hemmåt med mycket ideer och inspiration. Fast de vanliga rågbröden som jag bakar kommer att jag fortsätta med och sedan testa lite olika nya sorter - lite ljusare bröd lite mer levain-varianter. Till Påsk tänkte jag ha ett kryddigare bröd till sillen och min fruktkaka såklart.

söndag 14 mars 2010

är på bakkurs

Är på kurs måndag 15 - torsdag 18 mars på Lyckans Stenungsbageri, För att utveckla mitt kunnande i surdegsbakning med Manfred Enoksson från Saltå Kvarn. Det skall bli intressant och trevligt att få träffa likasinnade och få nya uppslag till mitt bageri och dess brödutbud.
Jag har därför STÄNGT: ONSDAG-TORSDAG 15-18 MARS. öppnar igen fredagen 19 mars med nya surdegar och baktankar förhoppningsvis. "baka, baka, liten kaka..."

tisdag 2 mars 2010

Hemsida

lottasbakoform.se
Ja, nu har jag en hemsida med. Jag är därmed etablerad i cybervärlden ordentligt. senare skall jag få till lite mer information där om olika bröd och sånt jag har i mitt lilla bageri men just nu är det iallafall en hemsida med de viktigaste uppgifterna. Jag bakar på och det blir en del bröd och kakor, jag testar nya sorter - en chokladskorpa som blev väldigt god, lite ljusare bröd men de är fortfarande med fullkornsmjöl. Nu går vi ju mot ljusare tider så det passar väl bra.