Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

måndag 30 augusti 2010

augustibak

Nu har hela augusti rusat förbi, jag har bakat massor och fått massor av uppskattning från kunder som kommer till mitt lilla bageri. Det är fantastiskt att få beröm för det man gör och det är det som gör att man orkar med att sporra sig själv varje dag till nya degar. Nu ser jag fram emot att ta ledigt några veckor och få inspiration till höstens bröd. Mina sommarjobbare som varit så jätteduktiga har börjat sina andra liv utan tidiga mornar, och långa köer med brödköpare, tack ni goa för denna tiden, det hade inte gått om ni inte hjälpt mej. Nu blir det jag och degarna igen, med ljudböcker och lugnet en tidig morgon som är härligt (när man väl är där...) första höstkulingen har dragit förbi och augustimånen har lyst så starkt vid 3-4-tiden på morgonen när jag startat hemmifrån. Den stora Triatlontävlingen i Skärhamn har cyklat förbi mitt bagerifönster och en del har tittat in efter välförtjänt kaka eller bröd efteråt. Jag skall väl börja träna så smått igen så inte bara axelpartiet och armarna har muskler, snart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar