Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

söndag 13 juni 2010

Junitankar

Nu har det varit både Sillens Dag och Lions vårmarknad. Det var fantastiska upplevelser båda evenemangen för min del. Att stå på marknad har jag aldrig gjort förut och det var först hemskt men sedan gick det över av bara farten och jag tyckte det var riktigt kul, det är så positivt att möta alla dessa brödintresserade personer som blir glada av mitt surdegsbröd och brödprat är alltid trevligt, synd att brödet tog slut så fort, det är bara att ta lärdom av detta till nästa gång.
Lions vårmarknad var väldigt välbesökt och mitt lilla bageri var lika välbesökt, (eller ville folk komma in i bakvärmen och få lite lugn från blåsten?). Isabel, Dea och jag jobbade hårt denna lördag och trodde väl inte att allt vi bakade skulle ta slut men det gjorde det med råge. Soprent - inte en brödbit blev kvar. Nu bär jag in mer mjöl och sätter nya degar till onsdagen. Jag har stängt både Midsommarafton och Midsommardagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar