Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

söndag 7 februari 2010

Jag gör inga semlor
men bullar blir det. Jag har ingen kyldisk, och det blir kompicerat med gräddhanteringen för mitt lilla bageri. Så ni får nöja er med vanliga bullar men vi får se om jag kan utöka med semlor till nästa år. Nu har jag bakat i mina nya ugnar i två veckor och är mycket nöjd, de har mer kapacitet än de jag hade förut och jag tycker resultatet blir bättre. Det är så kul med det fina gensvaret jag får från alla kunder som tittar in, det betyder mycket för mej. I morgon skall jag köra till Lögens Kvarn och hämta mer kravmärkt mjöl, det är en lagom resa då jag har tid att fundera och åka färjan på vägen mot Lysekil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar