Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

onsdag 14 oktober 2015

Bagerflytten går bra

Ugnen inkopplad, check! Degblandare insläpad och uppställd, (väger 250 kg och krossade lastpallen den transporterades på), check! Lilla degblandaren Brage" inlyft och på plats (väger bara 100 kg), check!
Elektrikern (inte sonen utan stor-elektrikern) kopplat det sista, check!
Kylkillen satt igång Kylrummet så det går att ställa in hela vagnsticken med deg där nu, check!
Rörmokaren jobbar för fullt med kopplingar och kranar, blir väl klar om ett tag.
Pinnstolar och diverse olika bord uppställda ungefär som jag tror de vill stå, fikahörna uppställd, check!
Konditorikyl, kaffemaskin, mm beställda men inte här än.
Stordiskmaskinen, "Diskus" på plats, men inte inkopplad, ser ut som plåthunden i Wallance&Groomit.
Jag försöker känna in bageriet och få hyllor där de vill placera sej, inte alltid lätt att börja våga skruva i väggarna hur som helst. Förstår heller inte riktigt att jag har mer utrymme i mina förråd vilket jag inte haft förut, men det gäller att ställa ordning det praktiskt med fungerande vägar för alla mjöler, frön, flingor, torkade frukter, förpackningar i alla storlekar och utseende mm, spännande.
Sitter vid ett av kafeborden och tittar ut över havet som bara är ett par meter bort från fönstren, vilken fantastisk utsikt jag har fått, året runt!
Vi blir som sagt inte klara denna veckan men på onsdag 21 oktober öppnar vi kl 9, sen är det väl lite skakig uppstart så jag säger att vi tag "Grand opening" lördag 31 oktober med lite mingel och surdegspizza från kl 9-16 och senare antagligen med. Välkomna!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar