Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

måndag 16 april 2012

vårkonsert


Nu på onsdag den 18 april har jag bara öppet till kl 16.30, jag skall iväg och sjunga in våren med onsdagskören och Stenunsunds Musikkår på Fregatten i Stenungsund. Och våren är väl påväg (fast det kom lite snö idag) med de långa ljusa kvällarna som redan känns så bonusaktiga och lite överraskande - "oj är klockan halv åtta på kvällen och det känns som bara eftermiddag".
Men övriga dagar denna veckan har jag öppet som vanligt 11-18 och lördag 9-14. Det blir rågbröd, Aröd (ljust surdegsbröd) och Aröd med hel emmerkärna o pumpakärnor - det blev väldigt gott det, mitt fruktonötbröd på torsdag-lördag så långt det räcker. Kanske gör jag lite Käringölimpor med - de blev oxå väldigt omtyckta - ett tätt och smakrikt kavringliknande bröd med mycket skållad fullkornsråg, lite maltsirap, pomerans o kummin. Och så lite bullar och naturligtvis briocher på lördag,(lördagsgodis!). Ja, nu är det dags att väcka surdegarna - få dem lite glada i sina byttor och burkar. Degapå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar