Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

söndag 3 oktober 2010

Dags att börja baka

Väl hemkommen från härlig semester i Italien så har jag kollat surdegarna i kylen på bageriet, de mådde bra och nu är de nymatade och småbubblande. Skönt att komma tillbaka till nystädat bageri nu är det bara att mjöla ner och stöka till igen. Brödet jag åt i Italien var väl inte så inspirerande som jag föreställt mej - mest vitt och lite trist faktiskt - fast några guldkorn hittade jag. Men jag var ju inte där för att jobba utan uppleva, njuta och inspireras av annan miljö än den vanliga och det gjorde jag. Det skall bli spännande att öppna på onsdag 6 oktober igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar