Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

måndag 10 maj 2010

Maj med tillökning

Nu börjar våren och det blir mer folk som kommer ut till sina båtar och stugor. Många upptäcker mitt lilla bageri (kanske p g av min hemmagjorda skylt som jag ställer ut) och det är kul. Jag har tagit in hjälp av två duktiga tjejer som skall vara med i bageriet främst på lördagarna och sedan hela sommaren. Isabel som är med på morgonen och bakar som hon aldrig gjort annat och Dea som skall stå i kassan och lite allt i allo, det känns så kul att vi blir några fler (på en pytteliten bostadsyta). Brödet går åt och det är så kul att möta all positivitet som ni kunder ger mej. Nästa helg (22 maj) åker jag till Skåne så då har jag stängt på lördagen. Då får ni klara er till nästa lördag eller handla redan på fredagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar