Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

torsdag 13 december 2018

Jultider 2018

Nu är det de sista två veckorna innan 2019, jag har öppet fram till dagen innan nyårsafton sen stänger jag för lite semester i Januari 2019. Bageriet öppnar 6 februari igen, det blir lite sent men jag är nominerad som en av tre av Sveriges kvinnliga bagare på Stella-galan och det är prisutdelning och fest på Fotografiska den 4/2 så jag får ju bege mej till stora staden Stockhom och passar på med en bagerikoll den helgen innan, det är alltid kul att hinna besöka andra bagerier och kolla in hur de har utformat sina lokaler, utbud mm och helst få en liten pratstund med såklart. Sen skall det ju bli extra trevligt med en gala på Fotografiska.
I bageriet nu innan jul har vi bullat upp med vörtbröd, fruktkakor och annat som passar till julen, ni är välkomna in och passa på nu innan vi tar långledigt i januari.
Jul, jul strålande jul...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar