Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

tisdag 31 juli 2012

Ni missade väl inte sommarprataren den 14 juli?

Detta är en bagare som överensstämmer med min filosofi om brödbak och surdeg, kvalitet och hantverk: Sébastien Boudet En av surdegens främsta förespråkare i Sverige. Utbildad konditor som efter flytten till Sverige började baka med surdeg i frustration över det tråkiga svenska brödet. Enligt denne franske bagarson är allt som behövs för det perfekta brödet: bra mjöl, vatten, havssalt – och kärlek. Grundade bageriet Petite France, som tre år i rad utsågs till bästa café i Stockholm. Idag passionerad bakbloggare och ambassadör för det äkta brödet. Favoritbakverket är varken makroner eller croissanter utan en svensk klassiker: Le Kanelbulle. – Surdegsbröd är mitt liv, mitt sätt att berätta min historia, vem jag är och vad jag älskar. Mitt Sommar ska bland annat handla om varför varje limpa jag bakar har sin egen själ. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=5127848

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar