Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

måndag 28 mars 2011

Vårdegar

Solen börjar värma och det är så härligt när det är ljust längre, brödet blir bakat och lite nya sorter blir testade. Lingonbröd med mycket råg och ett grovt 100%rågknäcke har blivit till. Mer mjöl har hämtats från kvarnen i Lysekil och det var trevligt att köra i vårsolen med solglasögon och känna landskapet tveka och bevekas.
Bageriet kommer att ha ett litet ministängt den 7-9 april (torsdag-lördag) då jag tar en liten kort semester - sen blir det intensivare tider ju längre mot sommaren vi kommer. Sommarjobbare är tingade och vi rustar oss inför den härliga sommaren, det skall bli kul och spännande. (sonen tyckte det var lagom spännande att hjälpa mej med 35 st 25 kilos säckar mjöl men det får han ju ta, (får ju alltid nybakt bröd ju))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar