Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

lördag 15 januari 2011

Vinterstängt

Jag har tagit en lång vintersemester och surdegarna ligger vilande i kylskåpet tills jag sätter igång den 19 januari. Hoppas alla har haft en trevlig jul o nyår och är på gott brödhumör när jag startar igen. Min semester har blivit lång och lite längre än beräknat för planet är framflyttat ett dygn till. Det blir att väcka degarna till liv och börja i lite snabbare takt än jag planerat, har kanske inte fullt sortiment de första dagarna men bröd blir det ju såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar