Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

torsdag 29 april 2010

Vårkänslor

Har varit på invigning av surdegscafé i Göteborg, Di Matteo Panetteria, där Patrik bakar surdegsbröd. Det var kul och vilken fantastisk lokal cafeet var inrett i - ett gamalt stall för droskor från 1900-talets början. Jag drack ett väldigt gott bryggkaffe (jag som inte dricker så mycket kaffe) nu är jag pigg till solen går upp. Brödet och tilltugget var trevligt. Fått lite nya vårkänslor och bakideer - det är alltid givande med surdegsbrödssnack, man får hela tiden nya influenser och utbyte av varandras erfareheter. I morgon bakar jag fyra sorters degar: råg, fullkornsvete, danskt rågbröd, ett 100%speltbröd och mitt Arödsbröd med lite spelt och råg men mest vete i - det blir ju fem olika sorter, av bara farten...
1:a maj kommer jag att ha öppet för Lions bredvid har öppet och då är det trevligt med nybakt bröd till loppisfynden. Efter kl 14 skall jag "demonstrativt" ta ledigt resten av lördagen och hela söndagen. Sköna Maj välkommen!!!

tisdag 6 april 2010

Konstrundan i påsk

Nu är påsken över och jag pustar ut efter en kul och intensiv helg, jag trodde inte att det skulle komma så mycket folk på Konstrundan men det kom det - med råge och det var jättekul. Tack alla för den fina responsen jag får från alla positiva kunder - nya som gamla. Nu bakar jag vidare med alla glada tillrop ringande i öronen och med händerna djupt i degen.