Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

måndag 15 augusti 2016

Sommaraktiviteter

Nu är det mitt i augusti och sommaren har gått i rasande fart, vi har bakat, fixat luncher och fika, bullar o kakor i en otrolig utsträckning som jag inte trodde var möjligt. Mycket folk har kommit och suttit på vår fina uteplats, när solen och vädret har varit gynsamt, annars har det blivit fullt innomhus på de få platserna (som jag tyckte var många) som är innomhus. De allra flesta har verkat nöjda och beundrat utsikten, det är ju en fantastik utsikt och fantastiskt läge som få bagerier kan stoltsera med så vi njuter varje dag när vi tittar ut, tidigmorgon och sen kväll, alltid lika förundrad att vi får vara här. Det har gått åt åtskilligt med mjöl, min mjölnare har fått jobba hårt för att förse mej med mjöl och turerna har gått täta till Lysekil där mjölet hämtas. Mölnebo Odlingar har levererat fantastiska grönsaker till våra surdegspizzor som gjort succe med alla olika roliga konstellationer med kålrot, mangold, grönkål, rödbetor, gulbetor mm, variationerna är ju oändliga och folk verkar gilla våra gröna pizzor med krasseblomma som är ätlig. Nu är snart sommaren över och höstens lugn kommer långsamt att lägga sig över ön, (skall bli ganska skönt). Vi har öppet året runt men minskar ner dagarna så det inte är öppet varje dag men varje helg är det tänkt iallafall.
En fanstastisk första sommar i Bleket har det blivit, mycket bättre än jag vågat hoppas på och jag har haft en stab med mycket duktiga ungdomar som hjälpt mej att få denna sommar att fungera, tack alla ni duktiga! säger en lagom förvirrad bagare i sina bästa år.