Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

tisdag 21 juli 2015

Mitt i Juli, vi bakar på i vårt minibageri och längtar till lite större utrymmen som ni som varit hos oss förstår. Det nya bageriet kommer långsamt och säkert bli inflyttningsbart men det blir i september enligt senaste mötet med byggarna. Det blir alltså nån stängningsvecka i slutet på september för att flytta all inredning till nya funktionella lokaler och tanken är att det skall se likadant ut med ett öppet bageri precis som detta är - bara lite mer plats och en kafedel med plats för sittande både ute och inne. Toppen när allt blir klart - jag längtar dit!

onsdag 1 juli 2015

Bageribygge del III

Nu är det högsommar och mitt lilla bageri går för högtryck med alla sommarboende på ön och övriga tillresta besökare. Det är så fantastiskt kul att så många hittar mitt minibageri mitt i ingenstans vid sidan av de större orterna. Vi försöker ha bröd och bullar så det räcker till men ibland lyckas vi inte hinna med, men det finns chans nästa dag istället. Nu har jag öppet alla dagar utom söndag och det kommer jag ha fram till mitten av augusti då skolorna börjar igen. Nu börjar mitt nya bageri få ordentlig form och många ser fram emot att komma och få fika och njuta av närheten till havet som det kommer att bli på det nya stället, alldeles vid bron innan Klädesholmen och i hörnet av Hjalmar Olssons byggvaruhus, bredvid Kajakaktiv. Det blir beräknad flytt i slutet av augusti eller september, det skall bli så spännande och härligt med lite större utrymmen. Tjoho, ha en trevlig sommar tills dess och hoppas vi möts i bageriet där jag är nu.