Min bakidé

Jag är en självlärd bagare som älskar att baka bröd, utan fett eller massa socker/sirap i degen. Bakar med kravmärkta ekologiska ingredienser, jag bakar helst grova bröd med fullkornsmjöl men skall väl försöka göra lite ljusare bröd med och självklart med surdeg som grund. Det viktiga för mej är att göra allt från grunden och inte ta några genvägar, det får gärna ta tid, mina bröd får för det mesta jäsa i minst 24-48 timmar så aromen blir så bra som möjligt (och jag får sova nån timme längre).

söndag 2 februari 2014

Vinterbak...

Nu i vintertid har bageriet öppet onsdag-lördag, och bakar olika sorters surdegsbröd - kanske inte samma stora sortiment som på högsäsong men bullar och bröd finns det varje öppetdag. Dock inga briocher förrän till Påsk. Då har jag påsköppet samma som konstvandringens öppettider och planerar att ha en "konst-iga-bröd-kurs" på Påskdagen.